nieuws

Nesselande trekt stand gelijk

ROTTERDAM - De volleyballers van Ortec.Nesselande hebben zondagmiddag in eigen huis de tweede wedstrijd in halve finale van de nationale play-offs gewonnen.
Tegen VC Omniworld uit Almere werd het 3-0. De stand in de 'best-of-seven' serie is 1-1. Dinsdag staat de volgende ontmoeting gepland in Almere.
Alcom/Capelle leed zaterdagavond een nederlaag. In Apeldoorn verloren de mannen van Arnold van Rhee met 3-1 van Dynamo. De tussenstand in de serie is nu 1-1. Dinsdag fungeert Capelle in de derde wedstrijd als gastheer.
De dames van Sliedrecht Sport kijken in hun halve finale tegen een 2-0 achterstand aan. Afgelopen weekend bleek tegenstander Volco opnieuw te sterk, ditmaal met 3-0. Dinsdag treedt Sliedrecht Sport thuis opnieuw aan tegen de ploeg uit Ommen.
In de eerste divisie B bij de mannen behaalde Rijnmond het kampioenschap. De Schiedammers wonnen in sporthal Groenoord met 3-1 van Summa Peelpush. Het kampioenschap betekent overigens geen rechtstreekse promotie naar de eredivisie.
De mannen van coach Edward van Erp moeten nu met de nummer 9 uit de eredivisie (waarschijnlijk het Dordtse Ekspalvo) en nummer één uit de eerste divisie A uitmaken wie volgend seizoen mag uitkomen op het hoogste niveau.