nieuws

Ook Wijenberg haakt af voor marathon Rotterdam

ROTTERDAM - Naast Irma Heeren heeft ook Nadja Wijenberg zich wegens een blessure afgemeld voor de marathon van Rotterdam.
Het duo had op 13 april in de Maasstad de richttijd voor de Olympische Spelen van 2004 willen lopen.
Heeren komt door een kwetsuur aan de kuit en de achillespees minstens twee maanden niet in actie. De atlete ging 9 maart door haar enkel toen ze tijdens de Twintig van Alphen werd gesneden door een Tsjechische deelneemster. Heeren liep de wedstrijd uit, maar bleek de begrenzing (facie) tussen de achillespees en de diepe kuitspier te hebben gescheurd. De voormalig kampioene duatlon zegt ,,zeer verdrietig'' te zijn, ,,wetende dat ik in een goede vorm verkeerde en klaar was om de limiet van 2.30 aan te vallen''.
Wijenberg kampt met een blessure aan de rechterheup. Haar sportarts Peter Vergouwen laat deze week röntgenfoto's maken van het bekken om de precieze oorzaak te bepalen. De atlete uit Schinnen (Limburg) liep de blessure op tijdens een trainingskamp in Kenia. Dat was extra wrang omdat de nummer zes van de Europese kampioenschappen net hersteld was van een langdurige blessure aan de hiel. ,,Het is erg jammer omdat kwalificatie voor Athene het hoofddoel is dit jaar'', zei echtgenoot en trainer Ger Wijenberg.