nieuws

Geliquideerde man blijkt Rotterdammer

ROTTERDAM - De man die zondag op klaarlichte dag in Amsterdam-Noord werd geliquideerd, is een 49-jarige Rotterdammer.
Het slachtoffer is bekend bij de politie in de sfeer van geweldsmisdrijven, zo liet de politie maandag weten. De man werd door een motorrijder meerdere malen beschoten en overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.
Het incident gebeurde rond 11.15 uur midden in een woonwijk in de Van der Pekstraat. De motorrijder en het slachtoffer spraken elkaar vermoedelijk vlak voor de liquidatie. Die ontmoeting liep uit de hand, waarna de dader een aantal schoten op de Rotterdammer afvuurde.
De motorrijder, een man, vluchtte vervolgens in de richting van de Meidoornweg en tot nu toe ontbreekt van hem ieder
spoor. De recherche vermoedt dat het motief van de moord een geëscaleerd conflict is. Een rechercheteam van vijftien man is op de zaak gezet. Maandag heeft sectie op het stoffelijk overschot plaats.
Bij de aanslag werden geen omstanders geraakt. De politie hoorde verscheidene getuigen op het bureau over wat ze van het misdrijf hebben gezien.
De moord van zondag is de derde op rij in Amsterdam. Zo werd onlangs topcrimineel Cor van Hout doodgeschoten door twee mannen op een motorfiets. Zijn kompaan R. ter H. raakte daarbij door de kogelregen gewond en bezweek een paar weken later aan zijn verwondingen. Ook George Pflieger werd in januari in Diemen dodelijk getroffen.
De golf van liquidaties in de Amsterdamse onderwereld is nog niet ten einde, zo valt op te maken uit informatie van de politie. Volgens informanten van de politie in Amsterdam zullen er meer slachtoffers vallen als gevolg van een slepend conflict tussen een drietal concurrerende criminele groeperingen.
Justitie en politie in Amsterdam zijn op de hoogte van een aantal namen die in dit verband worden genoemd. Dat bleek onder meer uit een recente uitzending van het VARA-programma Zembla. Hoofdofficier van justitie L. de Wit bevestigde deze informatie te kennen.