nieuws

Huizinga maakt zich zorgen over wijsvinger

ROTTERDAM - Olympisch judokampioen Mark Huizinga maakt zich zorgen over de blessure aan zijn wijsvinger. Huizinga kan de vinger ondanks een operatie in het afgelopen najaar niet buigen.
De blessure hindert hem bij het vastpakken van de tegenstander. ,,Het lijkt net alsof ik met negen vingers judo''. Huizinga is verder topfit en gaat nu toch maar proberen of hij met de gehavende vinger de cocurentie de baas kan.
Zijn rentree zou aanstaand weekeinde in Warschau zijn, maar dat A-toernooi heeft hij wegens griep afgezegd. Huizinga doet nu een week later mee in Rome en de week erop in Tallinn. Bij deze toernooien wil Huizinga vormbehoud tonen voor de Europese kampioenschappen, die in mei in Düsseldorf zijn.
De kampioen van Sydney brak de vinger op 26 oktober in de finale van de Nederlandse titelstrijd tegen Thierry Mastenbroek in Amsterdam. De blessure is ondanks een operatie en veel rust niet volledig genezen. ,,Ik ga toch maar in wedstrijden uittesten hoeveel ik er mee kan. Ik ben wel minder sterk en handig met die hand en kan niet zo hard in het pak van de tegenstander knijpen'', aldus Huizinga.
Als de rentree op de mat mislukt, ziet de judoka nog twee mogelijkheden. ,,Ik kan het laatste kootje in de vinger laten vastzetten. Dan heb ik meer grip bij het knijpen, maar staat de vinger de rest van mijn leven krom. Een andere optie is een stukje bot laten verwijderen. Maar dan is het de vraag of de vinger weer sterk en stabiel wordt. Ik heb er wel veel voor over om nog een paar jaar op het hoogste niveau mee te doen.''