nieuws

Tour positief over kandatuur Rotterdam

maart2003 13-03-kneteman.rm
ROTTERDAM - De directie van de Ronde van Frankrijk heeft positief gereageerd op de kandidatuur van Rotterdam voor de start van de Tour.
De directeuren Jean Marie Leblanc en Daniel Baal hebben per brief kenbaar gemaakt dat ze met de havenstad verder willen praten over een Grand Depart in 2007. Burgemeester Opstelten heeft een uitnodiging gekregen de Tour in juli te bezoeken. Sportwethouder Nico Janssens heeft dat woensdag laten weten bij de presentatie van de Nederlandse kampioenschappen wielrennen die op 28 en 29 juni in Rotterdam worden gehouden.
Janssens is met het oog op de Tour erg blij met de komst van de nationale titelstrijd. ,,Het is een onderdeel van het proces richting de Tour. Het is een opstap om te bewijzen dat we iets kunnen. Ik ben ervan overtuigd dat we het kunnen waarmaken.''
Rotterdam kreeg de NK na een initiatief van Huub Stammes, directeur van de wielrenunie KNWU. Nadat de andere kandidaten zich allemaal terugtrokken, waagde Stammes een telefoontje naar de stad. ,,Het NK leek even in gedrang te komen. Ik wist dat Rotterdam al eens eerder belangstelling had getoond en heb de stad daarom benaderd.''
Gerrie Kneteman, alweer een aantal jaren in dienst als bondscoach bij de KNWU, is tevreden met Rotterdam als thuishaven voor het NK. Luister rechts naar zijn reactie op Radio Rijnmond.