nieuws

Peter Blanker neemt bescheiden afscheid

ROTTERDAM - De Rotterdamse dichter/zanger Peter Blanker (63) neemt op 30 maart na een veertigjarige carrière afscheid van het publiek.
De man, die bij het grote publiek bekend werd met zijn hit 'Het is moeilijk bescheiden te blijven', kiest zelf voor een bescheiden afscheid met een matineevoorstelling in het Rotterdamse Bibliotheektheater.
Blanker heeft er niet over gedacht om met een knipoog naar zijn vroegere hit op een grootse manier afscheid te nemen. ,,Dat nummer was eigenlijk een grap. Ook in andere landen sloeg het van oorsprong Engelse nummer (It's hard to be humble) aan. Maar ik heb ook nog andere successen gehad.'' Blanker wijst op zijn nummers 'Vader' en 'Laat me zonnebril zitten'. ,,Na 30 maart ben ik niet van de wereld weg. Ik blijf nummers schrijven voor anderen en zal incidenteel nog wel eens op het podium te vinden zijn. Maar dat toeren door Nederland met een programma heb ik na veertig jaar wel gehad.''
Blanker werd ook bekend met het AVRO-kinderprogramma dat hij in de jaren zeventig presenteerde (Holle Bolle Boom). Ook presenteerde hij elf jaar lang, tot 1994, voor de KRO op Radio 2 het radioprogramma Levenslief en Levensleed.