nieuws

De Bruijn bedankt voor Swim Cup

ROTTERDAM - Inge de Bruijn heeft bedankt voor de Swim Cup, die op 29 en 30 maart in het Sloterparkbad in Amsterdam wordt gehouden.
De drievoudig olympisch kampioene kreeg startgeld aangeboden, maar vindt de wedstrijd niet in haar schema passen. De Bruijn doet drie weken later wel mee aan de Nederlandse kampioenschappen in Eindhoven, waar ze aan de limieten voor de WK in Barcelona (juli) moet voldoen.
De Barendrechtse wordt begeleid door Hans Elzerman, de technisch directeur van Top Zwemmen Amsterdam (TZA). De organisatie had daarom gehoopt dat De Bruijn bij de Swim Cup zou starten. Ze geeft echter de voorkeur aan trainingen in de Verenigde Staten bij haar vaste coach Paul Bergen.
Pieter van den Hoogenband, de andere Nederlandse olympisch kampioen, komt wel met andere zwemmers van de Philips-ploeg naar Amsterdam. Voor de leden van TZA, met toppers als Johan Kenkhuis en Chantal Groot, is de Swim Cup zelfs hét piekmoment voor de WK.
De organisatie van de Nederlandse grandprixwedstrijd wordt serieus aangepakt. De zwemmers staan op nieuwe startblokken. Voor Van den Hoogenband zijn de programma's van de zaterdag en de zondag omgedraaid. De zwemmer heeft zaterdag eerst een clinic met Johan Cruijff. De dag erna wil hij hard zwemmen op de 100 meter vrij.
Internationale sterren zoals de Britten Mark Foster en Zoe Baker en de Zweedse Therese Alshammar zijn gecontracteerd.
Voor volgend seizoen heeft de Swim Cup helemaal een topbezetting als de complete Australische olympische ploeg op bezoek komt. Als het budget rond komt, valt dan in het Sloterparkbad zwemfenomeen Ian Thorpe te bewonderen. De wedstrijd staat voor 2004 in de maand mei gepland, met het oog op de voorbereiding op de Olympische Spelen in Athene.