nieuws

Nieuwe aanhoudingen in onderzoek drugshandel

ROTTERDAM - In het onderzoek naar drugshandel door medewerkers van een transportbedrijf in Breda heeft de politie de afgelopen dagen opnieuw vier verdachten aangehouden.
Het gaat om vier mannen uit Breda, Teteringen, Stampersgat en Made. De politie verdenkt hen van in- en uitvoer van harddrugs. In de auto van een van de arrestanten vond de politie tienduizenden euro's. Half januari pakte de politie in Engeland twee mannen op tijdens de overdracht van 25 kilo heroïne met een straatwaarde van 2,5 miljoen euro. Later kwamen daar vier medewerkers van een Bredaas transportbedrijf bij en een man en een vrouw uit Rotterdam.
Behalve van drugssmokkel verdenkt de politie hen van grootschalige diefstal van opleggers met goederen variërend van suiker tot zonnebanken. De waarde ervan loopt in de miljoenen euro's.
Volgens de politie is een groot deel van de goederen intussen weer terug bij de rechtmatige eigenaars. Van de mannen die de afgelopen dagen zijn opgepakt, werkt er één als chauffeur bij het transportbedrijf. De eerder gearresteerde verdachten zitten nog steeds vast. De politie werkt met 25 rechercheurs aan de zaak en sluit meer aanhoudingen niet uit.