nieuws

Sluiter wint Nederlands onderonsje

ROTTERDAM - Sluiter wint Nederlands onderonsje Raemon Sluiter heeft dinsdag ten koste van Martin Verkerk de tweede ronde van het tennistoernooi in Rotterdam bereikt. Hoewel hij op 5-4 in de derde set twee wedstrijdpunten verspeelde, versloeg hij in zijn eigen stad zijn maatje in een Nederlands onderonsje met 3-6 6-4 7-6.
In december stonden de twee in Rotterdam ook al tegenover elkaar in de finale van de Masters. Toen was Verkerk de sterkste. Sluiter speelt in de tweede ronde tegen de Fin Jarkko Nieminen, die maandag de Spanjaard Alex Corretja uitschakelde.
Sluiter bracht het totaal aantal Nederlanders in de tweede schifting op drie. Richard Krajicek won in zijn eerste partij in
Ahoy' sinds drie jaar van de Spanjaard Tommy Robredo. Sjeng Schalken ontdeed zich maandag van de Belg Christophe Rochus. De Limburger is er dinsdag bij het dubbeltoernooi niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede ronde. Schalken verloor met zijn Tsjechische partner Petr Pala met 4-6 3-6 van Martin Damm en Cyril Suk, eveneens uit Tsjechië.
Ook voor Fred Hemmes is er geen vervolg in het dubbeltoernooi. Samen met zijn Kroatische partner Mario Ancic was hij niet opgewassen tegen het Spaanse koppel Alex Corretja en Albert Costa (6-7 6-4 2-6).