nieuws

Henman verliest bij rentree

ROTTERDAM - Met een nederlaag heeft Tim Henman zijn rentree in het internationale tenniscircuit gemaakt. De van een schouderoperatie herstelde Brit was dinsdag in zijn eerste partij in Rotterdam niet opgewassen tegen de Kroaat Ivan Ljubicic, 4-6 2-6.
Vorig jaar november speelde Henman zijn laatste wedstrijd bij de Masters Series in Parijs.
De als vijfde geplaatste Henman stond vorig jaar in Rotterdam voor de derde keer in de finale, die hij verloor van de Fransman Nicolas Escudé. Op weg naar zijn derde eindstrijd wist Henman Ljubicic in de halve finales wel te verslaan. De Kroaat trok zich vorige week in de eerste ronde van Marseille terug met een schouderblessure. Hij speelt in Rotterdam in de tweede ronde tegen de Rus Max Mirnii.
Yevgeny Kafelnikov zegevierde dinsdag in de ochtendpartij tegen de Spanjaard Feliciano Lopez: 6-2 6-0.
Rotterdammer Raemon Sluiter speelt dinsdagavond tegen Martin Verkerk. Het wordt de eerste keer dat de twee vrienden het tegen elkaar opnemen in een ATP- toernooi. De winaar van deze partij speelt in de volgende ronde tegen Nieminen. Sluiter en Verkerk vormen in het dubbelspel een koppel.
Richard Krajicek tennist dinsdag de eerste ronde van het ABN Amro-toernooi tegen de Spanjaard Tommy Robredo. Peter Wessels neemt het woensdag in de eerste ronde op tegen de Zweed Jonas Björkman.