nieuws

Ferrero naar tweede ronde in Ahoy'

ROTTERDAM - Juan Carlos Ferrero heeft de tweede ronde van het tennistoernooi in Rotterdam bereikt. De als eerste geplaatste Spanjaard rekende dinsdagmiddag met twee keer 7-6 af met de Australiër Wayne Arthurs.
In zijn eerdere twee optredens in Ahoy' sneuvelde Ferrero in zijn openingspartij. Hij speelt in de tweede schifting tegen de winnaar van de ontmoeting tussen de Nederlandse qualifier Peter Wessels en de Zweed Jonas Björkman.
Tim Henman heeft dinsdag met een nederlaag zijn rentree in het internationale tenniscircuit gemaakt. De van een schouderoperatie herstelde Brit was in zijn eerste partij in Rotterdam niet opgewassen tegen de Kroaat Ivan Ljubicic, 4-6 2-6. Vorig jaar november speelde Henman zijn laatste wedstrijd bij de Masters Series in Parijs.
De als vijfde geplaatste Henman stond vorig jaar in Rotterdam voor de derde keer in de finale, die hij verloor van de Fransman Nicolas Escudé. Op weg naar zijn derde eindstrijd wist Henman Ljubicic in de halve finales wel te verslaan. De Kroaat trok zich vorige week in de eerste ronde van Marseille terug met een schouderblessure. Hij speelt in Rotterdam in de tweede ronde tegen de Rus Max Mirnii.
Yevgeny Kafelnikov zegevierde in de ochtendpartij tegen de Spanjaard Feliciano Lopez: 6-2 6-0.