nieuws

Officier eist 20 jaar voor opdracht dubbele moord

ROTTERDAM - Officier van justitie A. Ekiz heeft donderdag voor de rechtbank van Rotterdam twintig jaar cel geëist tegen de 47-jarige B.A..
Hij zou betrokken zijn bij de moord op de 35-jarige weduwe A.A. van zijn broer en haar 26-jarige partner M.O..De 16-jarige zoon van B.A. werd op 23 januari veroordeeld tot een jaar jeugddetentie en plaatsing in een jeugdinrichting. Hij heeft op 31 mei de schoten gelost op zijn 35-jarige tante en haar partner. A. wordt er van verdacht zijn zoon de opdracht te hebben gegeven voor de moord.
De officier acht bewezen dat de verdachte waarschijnlijk met voorbedachte rade, maar in ieder geval opzettelijk, betrokken is geweest bij de dood van zijn familieleden. Eerwraak was volgens de officier niet de reden. Volgens haar heeft de broer van A., die in 1992 werd doodgeschoten, een geldbedrag achtergelaten voor de kinderen van A. Met de moord zou het geld weer in handen van de familie komen.
Volgens de officier zijn er veel belastende verklaringen tegen A. Zo zou hij zich ten tijde van de moord in de buurt van het incident hebben bevonden. De verdachte gaf tijdens de zitting aan zich niet te kunnen herinneren waar hij precies was geweest. Maar ook op veel andere vragen antwoordde hij het zich niet meer goed te kunnen herinneren. Wel liet hij weten: ,,Hoe kan ik mijn zoon opdracht geven om zoiets te doen.''
Zijn advocaat P. Silvis vindt dat er geen wettig bewijs aanwezig is. Hij zegt dat het Openbaar Ministerie zich op een hellend vlak begeeft ,,Het is gissing op gissing en conclusie op conclusie.''