nieuws

Feyenoord wint rechtszaak tegen Reebok

ROTTERDAM - Feyenoord heeft recht op een schadevergoeding van sportartikelenfabrikant Reebok. Dat heeft de rechtbank in Utrecht bepaald, zo heeft een woordvoerder van Feyenoord dinsdag bevestigd.
Feyenoord en Reebok bereikten in 1996 een overeenkomst over een sponsorcontract voor vijf jaar dat de club ruim 25 miljoen gulden (11,35 miljoen euro) zou opleveren. Reebok kwam daarna met extra eisen, waaraan de Rotterdamse club niet wilde toegeven. Feyenoord hield vast aan de eerder gemaakte afspraken en begon een procedure bij de rechtbank.
Na zes jaar heeft de rechtbank Feyenoord volledig in het gelijk gesteld. In een nadere procedure zal de hoogte van de schadevergoeding worden vastgesteld. De club rekent op een bedrag van 4 tot 5 miljoen euro. Dat heeft een advocaat van Feyenoord in het NOS Sportjournaal gezegd.
Reebok kan nog beroep aantekenen tegen de uitspraak. ,,Maar gezien de stelligheid van het vonnis doen ze er goed aan om met het geld over de brug te komen'', aldus de raadsman van de club.