nieuws

Waterbedrijven Delta en Europoort mogelijk samen

ROTTERDAM - Het Zeeuwse Delta Water Bedrijf en Rotterdamse NV Waterbedrijf Europoort onderzoeken de mogelijkheden om voor eind 2003 samen een nieuwe onderneming te vormen. Dat maakte Delta vrijdag bekend.
De combinatie zou jaarlijks 170 miljoen kubieke meter drinkwater leveren aan een kleine miljoen huishoudens en 95 miljoen kuub industriewater aan bedrijven in de Zuid-Hollandse en Zeeuwse havens. Het nieuwe bedrijf verwacht een jaaromzet van 250 miljoen euro.
Europoort telt 400 werknemers, de waterpoot van Delta 100. Het is de bedoeling de combinatie zonder gedwongen ontslagen tot stand te brengen.
D. Luteijn wordt overigens definitief directievoorzitter van Delta. De 59-jarige Luteijn bekleedde die positie al voorlopig als
opvolger van de in augustus vorig jaar opgestapte J. de Back. Luteijn beperkt een aantal van zijn andere werkzaamheden, zoals die voor de kokkelvisserij, om zich op zijn nieuwe baan te concentreren.
De voormalig VVD-senator is verder onder meer voorzitter van een naar hem genoemde commissie die oplossingen bedacht in geval van extreme wateroverlast. De commissie heeft polders aangewezen die kunnen dienen als overloopgebied in geval van nood. Die functie blijft hij bekleden.
Delta viste eind vorig jaar achter het net bij een poging het Utrechtse elektriciteitsbedrijf Remu in te lijven. Het nutsbedrijf
levert, geconcentreerd op Zeeland, niet alleen stroom en water maar ook gas en geeft radio- en televisiesignalen en internet door via de kabel.