nieuws

Ajax 2 strandt op Excelsior

februari2003 06-02-excelsior.rm
ROTTERDAM - Excelsior heeft woensdagavond Ajax 2 in de strijd om de Amstelcup met 4-2 verslagen. In de kwartfinales van het bekertoernooi treffen de Rotterdammers over drie weken FC Utrecht, finalist van vorig jaar, op Woudestein.
Ajax 2, dat zonder de geblesseerde Mendes da Silva en de voor het eerste elftal geselecteerde spelers als Boukhari, Yakubu en De Jong moest aantreden, bleek met de jonge, technisch knappe ploeg niet opgewassen tegen de meer ervaren en fysiek sterkere Rotterdammers.
Excelsior toonde zich voortdurend de betere ploeg, al moesten de Rotterdammers n snelle 0-1 van Ajax 2 zich laten welgevallen. Een hoekschop van Krohn Dehli plofte na vijf minuten pardoes op het hoofd van Akachar, die de weifelende doelman Malkowski kansloos liet.
Toch domineerde Excelsior zoals het wilde, ondanks de vroege tegenvaller. Nog voor rust kwam de thuisclub dan ook terug. Eerst kopte Koswal nog tegen verdediger Rustenburg aan en zag Swerts zijn inzet hoog over vliegen, voordat El Hamdaoui een blunder van Aafjes beheerst afstrafte (1-1).
De Haan, die eerder dan verwacht terug was van een spierblessure, zag nog een strak schot gekeerd door doelman Zwinkels, die even later een schuiver van Swerts slechts half keerde, waardoor Lopes de 2-1 voor het intikken had. Pinas had op de valreep van de rust al voor zekerheid kunnen zorgen, maar hij zag zijn kopbal eindigen in het zijnet. Zoals ook De Haan kort na rust niet verder kwam dan het zijnet na een prima voorzet van Pinas.
In die periode werd Ajax 2 bij vlagen overklast. Koswal, Pinas en Mtiliga dolden hun jonge opponenten met als hoogtepunt de 3-1 van Lopes, die een voorzet van Pinas achter zijn standbeen om langs doelman Zwinkels draaide. Excelsiors hoogmoed dreigde de ploeg nog even op te breken, nadat Sprockel met een onnodige handsbal een strafschop veroorzaakte, die door Kujala gedecideerd tot 3-2 werd op een marge van twee treffers, omdat de invaller een een-tweetje met Koswal fraai tot 4-2 verlengde.