nieuws

Vlaardinger overleeft promillage van 4,4

ROTTERDAM - Een 44-jarige Vlaardinger heeft een ,,extreem'' hoog alcoholpromillage overleefd. De politie trof de man dinsdag in zijn huis aan met een alcoholpromillage van 4,4.
Volgens een woordvoerder van Boumanhuis Verslavingszorg overlijdt een niet geoefende drinker bij een promillage van 3,5. Medewerkers van een verslavingskliniek kwamen de man ophalen. Toen deze niet reageerde op aanbellen, werd de hulp van de politie ingeroepen. De alcoholist bleek stomdronken in zijn woonkamer te liggen. Hij werd direct naar een ziekenhuis vervoerd.
Volgens de woordvoerder van het Bouwmanhuis komt een promillage van 4,4 maar zelden voor. ,,Een percentage van 3,0 treffen we nog wel eens aan, maar dit is een uitzonderlijk geval.'' De man heeft het overleefd, omdat geoefende drinkers een ,,tolerantie ontwikkelen''. ,,Na een aantal jaren flink alcoholgebruik treedt gewenning op en kan het lichaam deze hoeveelheden aan'', aldus de woordvoerder.
Hij meldt dat in Rotterdam Alexander ooit een alcoholist is gevonden met een promillage van boven de 5,0. Mensen die met een promillage van 0,5 autorijden, zijn strafbaar.