nieuws

Politie hoort vriendjes neergeschoten jongen

ROTTERDAM - De politie van Rotterdam heeft verscheidene getuigen gehoord die er zaterdagavond bij waren toen een 13-jarige jongen werd neergeschoten op het parkeerdek bij het Rotterdamse metrostation Slinge.
Onder die getuigen zijn de vriendjes van de zondag overleden Sedar Soares. Op het speciale telefoonnummer dat de politie openstelde (0800-7444477) wordt weinig gebeld. De politie roept getuigen op zich te melden. Dat kan ook anoniem. Er moeten rond het tijdstip van de schietpartij meer mensen gezien hebben, aldus de politiewoordvoerder.
Van de dader ontbreekt nog ieder spoor, aldus de politiezegsman. Hij benadrukte dat de aanleiding van de schietpartij niet ligt bij rivaliserende jeugdbendes. De getuigenverklaringen leiden tot nu toe allemaal tot de conclusie dat sneeuwballengooien de aanleiding voor de schietpartij was.
,,We hopen dat de gesprekken met de kinderen nieuwe informatie opleveren'', zei een woordvoerder. Die verhoren verlopen moeizaam, omdat ze in shock zijn. De jongeren die worden gehoord, variëren in leeftijd van 12 tot en met 15 jaar. Een van de vriendjes van Sedar heeft verklaard dat ze sneeuwballen gooiden, waarna een man uit een auto stapte en begon te schieten. De 13-jarige Rotterdammer werd in zijn hoofd geraakt en overleed zondag aan zijn verwondingen.
Het incident is niet vastgelegd door camera's die bij het metrostation en het parkeerdek hangen. De politie is nu op zoek
naar beelden die mogelijk door camera's bij bedrijven in de buurt zijn gemaakt.,,We grijpen echt alles aan dat kan helpen om dit drama op te lossen.'' In totaal werken 25 rechercheurs aan de zaak.
Inmiddels is ook een buurtonderzoek ingesteld. Woensdag zijn er twee stille tochten om de omgekomen Sedar te
herdenken. De eerste is om 13.00 uur wanneer leerlingen, onderwijzend personeel en wethouder Van der Tak (Onderwijs en Jeugdbeleid) vanaf de Maarten Luther-school naar het metrostation lopen. Klasgenootjes van Sedar en directeur D. Roodvoets houden toespraken.
Iedereen kan in de tocht meelopen. De school heeft behoefte aan een eigen tocht, vandaar dat er om 19.00 uur een tweede stoet vertrekt. Daarin lopen onder meer familieleden van Sedar, burgemeester Opstelten, het dagelijks bestuur en raadsleden van de deelgemeente Charlois mee. De burgemeester stelde een werkbezoek aan Kaapverdië een dag uit om de tocht te kunnen bijwonen. De begrafenis is zaterdag.
De politie hield dinsdag wel een 16-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel aan die ervan wordt verdacht, met anderen, zaterdag een 43-jarige Capellenaar dusdanig te hebben mishandeld dat hij in een ziekenhuis moest worden opgenomen. De Capellenaar liep met zijn vrouw op het Damsterdiep en sprak enige jongeren aan die al enige tijd sneeuwballen naar hen gooiden. De man werd daarop beetgepakt, geschopt en geslagen. Ook zijn vrouw kreeg enkele klappen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl