nieuws

Alcom/Capelle wint van Sudosa

ROTTERDAM - De drie eredivisie herenvolleybalteams uit onze regio kwamen zaterdag allemaal in actie. Van die drie wist alleen Alcom/ Capelle te winnen. De ploeg van coach Arnold van Ree versloeg het laaggeklasseerde Sudosa met 3-0.
Ortec.Nesselande speelde de topper tegen Omniworld. Eerder dit seizoen waren de Rotterdammers thuis te sterk voor de regerend landskampioen, maar zaterdag kwam de ploeg van Guillermo Boogers te kort: een 3-1 nederlaag. Na de winst van vorige week tegen degradatieconcurrent SSS, leed het Dordtse Ekspalvo zaterdag een kansloze nederlaag 3-0 tegen Vrevok. De concurrenten van Ekspalvo verloren met dezelfde cijfers en dus blijft het spannend onderin. SSS, Sudosa en Ekspalvo hebben allen zes punten. Capelle voert de ranglijst aan met 28 uit 11. Piet Zoomers/Dynamo en Omniworlld volgen met 24 uit 10 en Nesselande bezet de vierde plek met 21 punten uit 11 wedstrijden.
In de vrouwen eredivisie herstelde Sliedrecht Sport zich van de 3-0 nederlaag tegen Sneek vorige week. Zaterdag wonnen ze de uitwedstrijd tegen Martinus met 3-1. De lijstaanvoerder en concurrent van Sliedrecht Sport, Arke/Pollux, leed een verrassende thuisnederlaag tegen Donitas. Pollux gaat nog wel aan de leiding en heeft vijf punten voorsprong op Sliedrecht Sport.
In de eerste divisie wonnen de heren van Sliedrecht Sport moeizaam met 3-2 van Micro Electro. In dezeflde klasse verloor Rijnmond met dezelfde cijfers van VCE/PSV, ook 3-2 dus. Omdat ook Summa Peel Push ook heeft verloren, blijft Rijnmond de fiere lijstaanvoerder. Sliedrecht Sport moet het doen met een plek in de middenmoot en staat achtste.