nieuws

Justitie betaalt advocaatkosten Peper

ROTTERDAM - Justitie moet ex-burgemeester Peper van Rotterdam ongeveer 100.000 euro betalen. Dat heeft de rechtbank in Rotterdam woensdag beslist.
Het bedrag is bedoeld als vergoeding van de kosten voor juridische bijstand. Die kosten maakte Peper in de periode 2000 tot en met april 2002 om zich te verweren in zogenaamde bonnetjesaffaire.
Het OM onderzocht in 2000 het declaratiegedrag van Peper, maar besloot hem niet te vervolgen. Het onderzoek naar Peper heeft wel ,,enkele feiten uit 1990 aan het licht gebracht die relevant zouden kunnen zijn''. ,, Het benadelingsbedrag van deze feiten heeft de heer Peper al terugbetaald aan de gemeente. Er is geen fraude geconstateerd'', stelde het OM destijds.
Peper heeft ongeveer 7500 gulden terugbetaald aan de gemeente Rotterdam. Het gaat onder meer om creditcarduitgaven voor bezoeken aan restaurants met privérelaties en een plezierrondvlucht boven Rotterdam met vrienden. Het OM constateerde dat deze kosten niet voor rekening van de gemeente hadden mogen komen.