nieuws

Verstappen naar Minardi

ROTTERDAM - Jos Verstappen is er toch in geslaagd weer een plaats in de Formule 1 te veroveren. De 30-jarige autocoureur uit het Limburgse Montfort gaat komend seizoen voor Minardi rijden.
Hij was een jaar werkloos. ,,Of ik gewanhoopt heb? Ja, maar ik heb ook wel vertrouwen gehad dat het goed zou komen'', zei Verstappen woensdag bij zijn presentatie.
Hij maakte het nieuws bekend op het hoofdkantoor van Trust in Dordrecht. Het sponsorgeld van de toeleverancier in randapparatuur voor computers speelde een cruciale rol in de terugkeer van Verstappen in het formule-1-circuit. ,,Door hun hulp zitten we hier'', zei teambaas Paul Stoddart van Minardi.
De Australiër toonde zich apetrots om Verstappen te kunnen contracteren. De verbintenis geldt voor een seizoen, maar Stoddart zou de duur willen verlengen. ,,Ik wil al jaren dat Jos voor me komt rijden. Hij is een echte racer en met hem kunnen we er een fantastisch jaar van maken.''
De twee kennen elkaar goed. ,,Stoddart hing in 1997 de pitborden uit toen ik voor Tyrrell reed en een jaar later leerde ik hem een oude formule-1-auto besturen op het circuit van Silverstone'', aldus Verstappen.
Toch kwam de overeenkomst tussen de rijder en Minardi pas na maandenlange, harde onderhandelingen tot stand. Verstappen moest flink wat geld meenemen. Ook andere coureurs zaten op het vinkentouw, zoals landgenoot Christijan Albers en de Amerikaan Bryan Herta. ,,We waren ervan overtuigd dat we de juiste lijn volgden en dat wij met Stoddart de beste deal konden sluiten'', zei Raymond Vermeulen, samen met Huub Rothengatter de manager van Verstappen.