nieuws

Sobere jubileumeditie ABN Amro-toernooi

ROTTERDAM - De jubileumeditie van het ABN Amro World Tennis Tournament krijgt volgende maand een sober karakter.
De organisatie heeft na de dood van directeur Wim Buitendijk de activiteiten rond de 30e editie van het evenement in de Ahoy' in Rotterdam aangepast. Met het instellen van de Wim Buitendijk Trophy en een minuut stilte voor de finale zal tijdens het toernooi worden stilgestaan bij zijn dood. ,,We zullen Wim missen. Op deze manier hopen we dat hij tot in lengte van dagen aan het toernooi verbonden zal blijven'', zei Ahoy'-baas Jos van der Vegt donderdag tijdens de presentatie in Rotterdam.
Buitendijk, die op 9 december overleed, heeft nog grote invloed gehad op de 30e editie. Hij stelde het traditioneel sterke deelnemersveld samen met vijf spelers uit de toptien. Stanley Franker, die geen moment twijfelde toen hij als tijdelijk opvolger werd gevraagd, hoefde alleen het contract met Sjeng Schalken rond te krijgen en wees de drie wildcards toe aan Martin Verkerk, Richard Krajicek en Raemon Sluiter.
Buitendijk deed de zaken met de managers van de Rus Marat Safin, nummer drie van de wereld, de Spanjaarden Juan Carlos Ferrero en Albert Costa, de Zwitser Roger Federer en de Brit Tim Henman. Hij contracteerde ook de Duitser Tommy Haas en de Zweed Thomas Johansson.
Oud-bondscoach Franker zal in september zijn taken overdragen aan Krajicek. De Muiderberger zal het toernooi in 2004 gaan leiden.
Verslaggever Jan Dirk Stouten sprak met Jos van der Vegt, de directeur van Ahoy' en toernooidirecteur Stanley Franker.