nieuws

Archief onderzoekt betekenis van Fortuyn voor stad

ROTTERDAM - Het gemeentearchief Rotterdam presenteert in het voorjaar van 2004 een rapport over de betekenis van Pim Fortuyn voor de stad Rotterdam.
De uitgave beslaat de periode januari tot augustus 2002, vanaf het moment dat Fortuyn lijsttrekker werd van Leefbaar Rotterdam tot zijn herbegrafenis in het Italiaanse Provesano.
Aan de orde komen behalve gebeurtenissen als de opkomst van Fortuyn en Leefbaar Rotterdam, ook ervaringen van mensen die dicht bij hem stonden. Historicus A. Oosthoek, die namens het gemeentearchief het onderzoek gaat doen, wil praten met onder anderen raadsleden, de wethouders van Leefbaar Rotterdam, hoofdcommissaris van politie en burgemeester Opstelten.
,,Er is afgelopen jaar veel gebeurd en veel losgekomen in de stad. Leefbaar Rotterdam werd heel groot toen Pim Fortuyn zich erbij aansloot. De PvdA verdween door de opkomst van Leefbaar Rotterdam uit het college en in mei de moord op Fortuyn. Over dertig jaar zijn de feiten nog wel te achterhalen, maar hoe mensen erover dachten wordt moeilijker in kaart te brengen. Vandaar dat we dat nu doen'', aldus Oosthoek.