nieuws

Van Moorsel test in windtunnels

ROTTERDAM - Leontien Zijlaard-Van Moorsel gaat als voorbereiding op haar aanval op het werelduurrecord testen in windtunnels van TNO in Delft. Ze wil nog deze maand beginnen.
Ze zal hierbij een speciaal pak gaan gebruiken dat door Nike wordt ontwikkeld. Van Moorsel wil dit jaar een aanval gaan doen in Mexico.
,,We zijn nog in afwachting van een speciale maatfiets en dan kunnen we de tunnel in'', aldus Van Moorsels echtgenoot Michael Zijlaard. ,,We willen dit keer alle mogelijke middelen gebruiken om ons optimaal op de aanval voor te bereiden.''
Van Moorsel probeerde in september vorig jaar voor het eerst het werelduurrecord van de Française Jeannie Longo te verbeteren. Op de baan in Manchester mislukte haar missie. Dit jaar wil ze in Mexico een nieuwe poging doen. Longo bracht het record in december 2000 op dezelfde baan op 45,094 kilometer. Waarschijnlijk reist Van Moorsel in oktober naar Zuid-Amerika. ,,We willen dit keer niet een datum prikken. We gaan er voor een lange periode naar toe. Binnenkort gaan we naar de wereldbekerwedstrijd in Mexico. Dan hoop ik concrete afspraken te kunnen maken''.
Als voorbereiding op het seizoen gaat Zijlaard met een groot deel van zijn ploeg op 19 januari op trainingskamp naar Mallorca. Mirjam Melchers heeft voor deze periode een hoogtestage belegd in Zuid-Afrika.