nieuws

10.000 aangiften per telefoon en internet

ROTTERDAM - De politie Rotterdam-Rijnmond heeft al ruim 10.000 aangiften per telefoon of internet gekregen. Telefonische of digitale aangifte is in de regio mogelijk sinds 1 juli.
Wanneer iemand telefonisch aangifte wil doen, kan hij daarover een afspraak maken. Hij wordt dan teruggebeld op een moment dat het hem uitkomt. Digitaal aangifte doen kan 24 uur per dag en na vijf dagen kan de aangever het officiële exemplaar met een unieke code downloaden.
Mensen kunnen alleen telefonisch of digitaal aangifte doen als er geen sprake is van geweld en de dader onbekend is. ,,Als je weet dat het de buurjongen was, moet je toch naar een bureau komen'', aldus een politiewoordvoerder. Wie geen computer of telefoon heeft, kan ook nog steeds naar een politiebureau komen.
De telefonische en digitale aangifte werden ingevoerd om de dienstverlening van de politie te vergroten. Voorzover bekend kan het inmiddels ook in Amsterdam en Flevoland. Bij andere korpsen in Nederland lopen proeven met digitale en telefonische aangifte.