10.000 huishoudens Feijenoord onder armoedegrens

Ongeveer een kwart van de inwoners van Rotterdam-Feijenoord leeft onder de armoedegrens. Dat blijkt uit onderzoek dat de deelgemeente heeft laten uitvoeren. Ongeveer 10.000 huishoudens moeten rond komen van minder dan 1400 euro per maand.

Werkloosheid boven de 40 procent
De problemen doen zich vooral voor in de wijken Bloemhof, Vreewijk, Feijenoord, Hillesluis en de Afrikaanderwijk. De grootte van de problemen in deze gebieden baart de gemeente Rotterdam zorgen. Volgens portefeuillehouder armoedebestrijding Turan Yazir van de deelgemeente Feijenoord is de werkloosheid in sommige delen van Feijenoord boven de 40 procent. Het gaat dan vooral om eenoudergezinnen, waarvan de moeders in de bijstand zitten.

Werkmaatschappijen gaan mensen aan een baan helpen
Yazir ziet het toeleiden naar werk als dé oplossing om het armoedeprobleem aan te pakken. Daarom worden twee zogeheten wijk-werkmaatschappijen opgericht om mensen aan een baan te helpen. Dit zijn een soort uitzendbureaus waarin bedrijven als Unilever en het Havenbedrijf Rotterdam meedoen. Daarnaast moeten gezinnen onder de armoedegrens nog meer gewezen worden op regelingen, zoals de schuldhulpverlening, om uit de armoede te komen.

Woensdag organiseert de deelgemeente een conferentie om met bedrijven, vrijwilligers en hulpverlenende instanties afspraken te maken hoe de armoede het beste is aan te pakken.

Foto: De Voedselbank in Rotterdam, hedendaags symbool van armoede in de stad.

Deel dit artikel: