nieuws

Psycholoog van Rochelle Rikkers al eerder berispt

ROTTERDAM - De klinisch psycholoog Wolters, die Rochelle Rikkers heeft onderzocht, is al twee keer eerder berispt door het College van Toezicht, van het Nederlands Instituut van Psychologen.
Dat heeft de VPRO-radio vrijdagochtend onthuld.
Het College van Toezicht maakte vorige week bekend, dat Wolters ernstig tekort was geschoten in de beoordeling van Rochelle Rikkers. Het meisje is het zusje van de vermoorde Rowena Rikkers. Rochelle werd na het onderzoek van Wolters in een psychiatrische kliniek in Barendrecht geplaatst.
Volgens de VPRO werd Wolters in 1992 terecht gewezen door het College. Hij kreeg toen een voorwaardelijke schorsing van een jaar. Bij die straf werd rekening gehouden met een eerdere waarschuwing van het college.
Verder werd vrijdag bekend gemaakt dat de vader van Rochelle Rikkers, Martin Huisman, dinsdagmiddag het rapport krijgt van de Inspectie Jeugdhulpverlening en Jeugdbescherming. Zijn advocaat C. Liefting heeft dat laten weten. Minister Donner van Justitie gaf in juli opdracht tot onderzoek naar de gang van zaken rond de ondertoezichtstelling van Rochelle Rikkers.
Het rapport van de inspectie wordt openbaar zodra het naar de Kamer wordt gestuurd. Of dat ook dinsdag gebeurt, is volgens een een woordvoerder van het ministerie van Justitie nog niet duidelijk.