nieuws

Stelende kinderen op Rotterdamse basisschool

november2002 21-11-inbraak.rm
ROTTERDAM - De politie van Rotterdam heeft de afgelopen weken 38 soms zeer jonge kinderen verhoord in verband met een inbraak op een basisschool aan de Asserweg in Rotterdam.
Volgens de politie lijkt er daar een soort 'steelfeestje' te zijn geweest, waarbij jonge kinderen onder leiding van vier meerderjarigen op de bewuste avond meerdere keren in de school waren. Bij de inbraak op 17 september werd voornamelijk computerapparatuur gestolen. De politie onderzocht het voorval in samenwerking met de schooldirectie en het schoolmaatschappelijk werk. In korte tijd verhoorde de politie ook op school zelf 38 kinderen.
Een groot deel daarvan zit op de bewuste school. Op de avond van de inbraak liepen ze mee naar binnen, soms om ook spullen te stelen, maar er waren ook kinderen bij die alleen uit nieuwsgierigheid de school betraden.
De buurtagent heeft alle ouders thuis bezocht. Daaronder waren ook de ouders van kinderen die niet naar binnen gingen, maar tijdens het 'steelfeestje' buiten op het schoolplein bleven staan.
Bijna alle kinderen volgen een HALT-traject, of de STOP-variant daarvan voor heel jonge kinderen. De meerderjarige inbrekers zijn aangehouden.
Klik rechts voor de reportage van Radio Rijnmond