nieuws

Oppositiepartijen niet verbaasd over uitbreken crisis

ROTTERDAM - De oppositiepartijen PvdA, GroenLinks en SP tonen zich woensdag niet verbaasd over het uit de hand lopen van de crisis in LPF en kabinet. ,,Dit moest wel fout gaan'', zei PvdA-fractievoorzitter Van Nieuwenhoven.
Vooral PvdA en GroenLinks bekritiseren het leiderschap van premier Balkenende. Volgens hen had hij eerder het voortslepende geruzie in de LPF en tussen de LPF-ministers Heinsbroek en Bomhoff moeten beëindigen.
GroenLinks-fractievoorzitter Rosenmöller en Van Nieuwenhoven toonden zich ook zeer ontstemd over het moment van de uitbarsting van de crisis, die dinsdag kort na de uitvaart van prins Claus een hoogtepunt bereikte.
De oppositiepartijen gaven eerder al aan weinig vertrouwen te hebben in de stabiliteit van het kabinet-Balkenende door de aanwezigheid van de onervaren coalitiepartij LPF. De SP ziet uit naar de verkiezingen, laat de partij in een verklaring weten. Fractievoorzitter Marijnissen vindt het ,,terecht dat premier Balkenende een einde maakt aan deze schertsvertoning''.