nieuws

Kleine winst voor Feyenoord

ROTTERDAM - Feyenoord heeft het boekjaar 2001/2002 afgesloten met een kleine winst van 293.000 euro. De omzet bedroeg ruim 60 miljoen euro.
De club haalde in tegenstelling met het boekjaar daarvoor wel een duidelijk beter operationeel resultaat: van 4 miljoen euro verlies naar 8 miljoen euro winst. Dit meldt de club op de eigen website.
Feyenoord dankt het betere operationele resultaat voor driekwart aan de Europese successen. Het winnen van de UEFA Cup leverde echter minder op dan de eerste ronde van de Champions League.
Boosdoener was de post afschrijvingen transfersommen van een kleine 7 miljoen euro. In het seizoen 2000/2201 was de boekwinst van de verkoop van spelers nog 9 miljoen euro. Vorig seizoen werd op de boekwaarde een verlies geleden van 240.000 euro.
De reden dat voorzitter Jorien van den Herik de cijfers op de website van de club liet zetten, was de berichtgeving in de aanloop naar de competitie. ,,Ik heb tijdens de zomermaanden zoveel onzinnige getallen gelezen als het over het resultaat van Feyenoord ging, dat ik het nu mijn verantwoordelijkheid vond om iedereen te laten zien van: kijk, zo draaien we.'' Op het gebied van merchandising verdubbelde de omzet van Feyenoord bijna.