nieuws

Verdachten bakken pannekoeken voor buurt

ROTTERDAM - De Rotterdamse politie heeft drie verdachten aangehouden in verband met de ongeregeldheden in Overschie op zondag 15 september.
Op die avond werd brand gesticht in het gekraakte Zegro-pand. Enkele dagen daarvoor was het pand ontruimd op last van de deelgemeente. De aangehouden personen zijn tussen de 15 en 18 jaar oud en afkomstig uit Rotterdam. Ze worden verdacht van openlijke geweldpleging.
De jeugd van Overschiese liet zich dinsdagavond van een heel andere kant zien. Om het vertrouwen van de buurtbewoners te herstellen werden er pannekoeken gebakken. De hangplek van de jongeren onder de rijksweg A13 was voor even omgetoverd tot restaurant. De jongeren bakten pannenkoeken, om na de rellen iets terug te doen voor Overschie en hun wens voor een nieuw jeugdhonk extra kracht bij te zetten. Hoewel de aanwezige buurtbewoners op een hand te tellen waren, werd de actie erg gewaardeerd.
Het conflict in Overschie escaleerde, toen de politie twee weken geleden het voormalige Zegro-pand ontruimde. Een aantal Overschiese jongeren had het pand gekraakt en gebruikte het als een jeugdhonk. Na het politie-optreden werd het Zegro-pand in brand gestoken en braken er rellen uit. En de voorzitter van de deelgemeente was zelfs gedwongen onder te duiken, nadat de ruiten van zijn woning waren ingegooid.
De komende drie maanden hebben de jongeren de tijd om te laten zien dat ze zich goed kunnen gedragen. Alleen als het tijdens die periode rustig blijft in Overschie, wil de gemeente weer met de jongeren praten over een jeugdhonk.
De Overschiese jongeren willen de komende weken nog meer activiteiten voor de buurt organiseren.
Luister rechts naar de reportage van Radio Rijnmond en bekijk de beelden van TV Rijnmond.