nieuws

Sluiter zet Nederland op voorsprong

ROTTERDAM - Raemon Sluiter heeft Nederland in het promotie-degradatieduel van de Daviscup met Finland op een 1-0-voorsprong gezet.
De Rotterdamse tennisser won in Turku met 4-6 7-6 6-0 7-6 van de Finse kopman Jarkko Nieminen, de nummer 33 van de wereld. Sjeng Schalken speelt vrijdag in de tweede partij tegen Tuomas Ketola.
Een plotseling opgekomen handblessure leek de deelname van Sluiter eerder deze week in gevaar te brengen. Donderdag legde hij echter een geslaagde test af en kreeg van captain Tjerk Bogtstra toch de voorkeur boven debutant Martin Verkerk. Sluiter begon goed in de redelijk gevulde Turkuhalli. Hij brak meteen de service van Nieminen. Hij leverde zelf echter ook zijn opslag in en verloor de set uiteindelijk met 6-4. In het tweede bedrijf lukte het hem aanvankelijk niet zijn kansen te benutten. Pas op zijn negende breekpunt was het raak. Omdat hij zelf ook een servicebeurt had verloren, moest een tiebreak de beslissing brengen. Sluiter won de verlenging en pakte daarna de derde set met 6-0. Nieminen kwam in de vierde doorgang nog wel terug van een 5-2-achterstand, maar in de tiebreak vocht Sluiter zich terug van 1-5 en besliste de partij met
10-8.