nieuws

Gorinchem stelt limiet aan deelnemers Truckersrun

ROTTERDAM - Op advies van de politie heeft de gemeente Gorinchem het maximumaantal deelnemers aan de Truckersrun van zaterdag 7 september gesteld op 125. Voor dit jaarlijkse evenement hadden zich 250 chauffeurs aangemeld.
Burgemeester IJssels begrijpt de teleurstelling van de Stichting Truckersrun. ,,Maar ondanks de gezelligheid moeten we ook aan de verkeersveiligheid denken. Door al die vrachtwagens komt het verkeer vast te staan'', aldus de burgemeester donderdag.
De Stichting Truckersrun organiseert de rit voor vrachtwagenchauffeurs en gehandicapten voor de vierde keer. Een stoet van 130 vrachtwagens met 280 gehandicapten rijdt de hele dag rond Gorinchem. Deze run is volgens de secretaris van de stichting de enige in het land die gratis is. De kosten van 20.000 euro worden gedekt door subsidies en sponsoring.
,,Ons doel is de verzelfstandiging van gehandicapten'', aldus de secretaris. Volgens hem zijn gehandicapten erg geïnteresseerd in alles wat met vervoer te maken heeft. Ze kunnen op deze dag als bijrijder naast de vrachtwagenchauffeur meerijden. Sommige vrachtwagenchauffeurs houden ook na de dag contact met hun bijrijder.