nieuws

Feyenoord stalt Braziliaan bij Excelsior

ROTTERDAM - Een week voor het begin van de competitie heeft Feyenoord nog een Braziliaan aangetrokken. Michel Fernandes Bastos tekent volgende week in Rotterdam een vierjarig contract. De achttienjarige linksback zal het komende seizoen nog voor Excelsior uitkomen.
Bastos is afkomstig van het Braziliaanse Pelotas. Hij was al eens eerder in Rotterdam. Als speler van América Belo Horizonte nam hij deel aan een jeugdtoernooi van Feyenoord.
Excelsior krijgt waarschijnlijk ook nog een nieuwe Chileense spits. Mauricio Pinilla traint de komende tien dagen mee met de satellietclub van Feyenoord. De Rotterdammers willen de aanvaller medisch keuren, maar hebben nog geen overeenstemming bereikt met Universidad de Chile, de huidige werkgever van Pinilla. Feyenoord contracteerde twee weken geleden ook al een speler van Universidad de Chile. De bedoeling was dat Sebastian Pardo een seizoen voor Excelsior zou gaan spelen. De linkshalf maakte echter zo'n goed indruk dat hij inmiddels deel uitmaakt van de selectie van Feyenoord.