nieuws

Man aangehouden na wilde achtervolging

ROTTERDAM - Na een wilde achtervolging tot in Gelderland is woensdagavond een 29-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden met een gestolen personenauto.
Surveillerende agenten zagen de auto staan op het parkeerterrein van een benzinestation aan de rijksweg A15 onder Hardinxveld-Giessendam. Toen zij het kenteken navroegen bleek dat de auto in Rotterdam was gestolen. Op dat moment reed de verdachte weg en reageerde niet op een stopteken van de agenten.
Hij reed met gedoofde lichten de rijksweg op richting Gorinchem waarbij de snelheid opliep tot 160 kilometer per uur. De rit ging richting Gelderland waarbij de verdachte soms beide rijbanen gebruikte en een aantal keren in de berm kwam.
Van alle kanten kwam politie toegestroomd. Er werd zelfs nog een helikopter ingezet om de positie van het gestolen voertuig vast te stellen. Uiteindelijk wisten de agenten, met hulp van twee politieauto’s en twee motorrijders, de auto op de Rijksweg A15 bij Ressen aan de kant te zetten en hielden agenten de verdachte aan. Tijdens zijn fouillering vonden de agenten een aantal naalden en een onbekende hoeveelheid drugs.