nieuws

Pierre van Hooijdonk genomineerd

ROTTERDAM - Pierre van Hooijdok is genomineerd voor de eretitel Voetballer van het Jaar in de Eredivisie. Naast de Feyenoorder zijn PSV-er Mark van Bommel en Ajacied Cristian Chivu kandidaat voor de prijs.
De spelers uit het betaalde voetbal kunnen komende maand hun stem uitbrengen. Op 4 september tijdens het Profvoetbalgala in Veldhoven wordt de winnaar bekendgemaakt.
De andere genomineerden zijn: Beste voetballer van de Gouden Gids Divisie: Titelhouder Thomas Buffel (Excelsior), Arne Slot (FC Zwolle), Geert den Ouden (RBC). Beste doelman: Ronald Waterreus (PSV), Harald Wapenaar (FC Utrecht), Edwin Zoetebier (Feyenoord). Beste trainer: Bert van Marwijk (Feyenoord), Henk ten Cate (NAC), Robert Maaskant (vorig seizoen RBC, nu Go Ahead Eagles). Grootste talent: Mido (Ajax), Robin van Persie (Feyenoord), Jordi Hoogstrate (FC Groningen). Club van het Jaar: Feyenoord, RBC, FC Utrecht.
Op het Profvoetbalgala wordt ook een oeuvreprijs uitgereikt aan een speler die aan het einde van zijn carrière staat. Twee jaar geleden ontving PSV-aanvaller Luc Nilis de eerste trofee. Met ingang van dit seizoen willen de organisatoren VVCS (spelersvakbond) en CBV (coaches betaald voetbal) dit bijzondere eerbetoon jaarlijks op de agenda zetten.