nieuws

Blessureproblemen bij Feyenoord

ROTTERDAM - Bert van Marwijk, de trainer van Feyenoord, maakt zich zorgen over het grote aantal blessures in zijn A-selectie.
De Rotterdammers zijn deze week op trainingskamp in het Oostenrijkse Igls. Van de 24 meegereisde spelers zijn er momenteel negen niet fit. Door het grote aantal absenten moest maandag zelfs assistenttrainer Mario Been meedoen met de groepstraining om de oefensessie goed te laten verlopen.
De volgende Feyenoorders kampen met blessures: Zoetebier, Van Haaren, Kalou, Van Hooijdonk, Elmander, Paauwe, Van Persie, Loovens en Lodewijks. Voor een verklaring van het grote aantal fysieke klachten verwees Van Marwijk naar het vorige seizoen, waarin Feyenoord als derde eindigde en de UEFA-beker won.
,,Het is de tol van ons succes'', aldus Van Marwijk op de website van Feyenoord. ,,We hebben vorig seizoen feitelijk twee competities gespeeld, nationaal en Europees. Veel blessures stammen nog uit het vorige seizoen. Ik had verwacht dat zeven weken vakantie voldoende zouden zijn om volledig te herstellen. Maar dat is helaas niet het geval.''
Feyenoord doet in Oostenrijk mee aan het toernooi om de Alpen Cup. Van Marwijk wist maandag nog niet of hij een representatief elftal op de been kan brengen.