nieuws

Maatregelen tijdens opgraving Pim Fortuyn

ROTTERDAM - De gemeente Velsen neemt op vrijdag 19 juli tijdelijke verkeersmaatregelen, in verband met de opgraving van het stoffelijk overschot van Pim Fortuyn.
De omgeving van begraafplaats Westerveld in Driehuis en de toegangsweg naar dat terrein worden afgesloten. Dat heeft de gemeente donderdag bekendgemaakt.
Op de weg naar de begraafplaats komen dranghekken te staan, omdat de gemeente opnieuw veel belangstellenden verwacht. Ook moeten de bewoners van de Driehuizerkerkweg hun auto elders parkeren. Bewoners van straten in de omgeving kunnen alleen met hun auto hun huis bereiken, als ze bij de politie kunnen aantonen dat ze er daadwerkelijk wonen.
De gemeente dringt er bij de belangstellenden op aan om met het openbaar vervoer of desnoods met de fiets naar de begraafplaats te komen.
Het lichaam van Fortuyn gaat op 19 juli vanuit de gemeente Velsen, waar hij opgroeide, naar zijn laatste woonplaats Rotterdam. Een dag later gaat de kist met het stoffelijk overschot naar Noord-Italië om daar te worden herbegraven in het plaatsje Provesano di San Giorgio. Fortuyn had daar een buitenhuis en had altijd aangegeven in het Italiaanse dorpje zijn laatste rustplaats te willen.
Zodra het graf van Fortuyn in Driehuis leeg is, gaan daar de brieven en andere zaken in die bezoekers hebben achtergelaten. Vervolgens gaat er een granieten gedenkplaat op. Het graf van Fortuyn in Driehuis heeft sinds de begrafenis op 10 mei meer dan 120.000 belangstellenden getrokken.