Fortuna Sittard te sterk voor Sparta

ROTTERDAM - Sparta is in de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard tegen een nieuwe zeperd aangelopen. De ploeg van interim-trainer Jos van Eck ging met 3-1 onderuit. Niet voor de eerste keer dit seizoen wist de ploeg een vroege voorsprong niet vast te houden.
De Rotterdammers begonnen nog goed aan het duel tegen de nummer voorlaatst van de Jupiler League. Joshua John had de bezoekers op aangeven van Jetro Willems op voorsprong gezet. Tien minuten voor rust maakten de Limburgers gelijk. De defensie van Sparta ging niet vrijuit bij de 1-1 van Fabio Caracciolo. Een minuut later werd het zelfs 2-1 door Ramon Voorn.
Vlak na rust ging het opnieuw fout voor Sparta. Ruud Kras haalde Anthony Di Lallo onderuit in het strafschopgebied, waarna Caracciolo zijn tweede maakte vanaf elf meter: 3-1. Diezelfde aanvaller miste een kwartier voor tijd nog een strafschop, nadat Carlos Delgado Di Lallo tegen de vlakte had gewerkt. De aanvaller schoot zijn tweede penalty over.