nieuws

Regeerakkoord bijgeschaafd na kritiek LPF'ers

ROTTERDAM - De onderhandelaars van CDA, LPF en VVD zijn bijeen om de tekst van het regeerakkoord nog wat bij te schaven. LPF-fractieleider Herben benadrukte dat er expliciet in het akkoord moet komen te staan dat er een "streng, restrictief vreemdelingenbeleid'' komt.
Beoogd premier Balkenende kondigde aan dat het regeerakkoord ook moet vermelden dat het Rijk snel geld zal uittrekken voor het doortrekken van de A4 Midden-Delfland. Over de verlenging van de A4 door Midden-Delfland wordt al 35 jaar gepraat. De doortrekking van de weg moet de verkeersveiligheid in het gebied tussen Delft en Rotterdam aanzienlijk verbeteren.
Tijdens de bijeenkomst van de Lijst Pim Fortuyn, die zaterdag in Rotterdam plaatsvond, hebben de regio-coördinatoren van de partij het vrijdag gesloten regeerakkoord gekraakt. De afdelingsleiders storen zich met name aan de afspraken die zijn gemaakt over het asielbeleid. Ze vinden dat er veel harder moet worden ingegrepen. Ze zijn ook ontevreden over het functioneren van de Tweede Kamerfractie van de LPF.
Ook de bestuurscrisis binnen de partij kwam aan de orde. De bestuursleden Dorst en Langendam staan tegenover de Haagse fractie van de partij. Het duo weigert plaats te maken een nieuw bestuur.