nieuws

Volgende week meer duidelijkheid voor Sparta

ROTTERDAM - Sparta hoort volgende week van de de KNVB of het een proflicentie voor komend seizoen krijgt. De club is nu, net als alle andere 35 clubs uit het betaald voetbal, in het bezit van een voorlopige licentie.
Tot maandag 24 juni hadden de clubs de gelegenheid de benodige financiële stukken aan te reiken. De licentiecommissie gaat zich deze week over de gegevens buigen. Naast Sparta zijn er nog een aantal financieel armlastige clubs in het betaald voetbal waarvoor angstige dagen aanbreken. Onder meer Fortuna Sittard, NAC, Vitesse, FC Twente, Emmen, MVV en FC Den Bosch hebben grote geldzorgen en lopen de kans geen licentie te krijgen.
De clubs die niet in aanmerking komen voor een licentie, kunnen protest aantekenen bij het beroepscollege licentiezaken. De uitspraak van dat orgaan is uiteindelijk bindend.
Voor Sparta zal de beslissing over de proflicentie vermoedelijk negatief zijn. De club heeft bij de voetbalbond spoedarbitrage aangevraagd om spelerscontracten te mogen ontbinden. Pas dan zijn de Rotterdammers in staat een sluitende begroting in te dienen. De datum waarop de arbitragezaak dient is nog niet vastgesteld.
Ook heeft Sparta bij de gemeente Rotterdam een verzoek ingediend voor het verstrekken van een lening van 2 miljoen euro.