Denemarken schakelt Frankrijk uit

ROTTERDAM - Frankrijk is uitgeschakeld op het WK voetbal. De titelverdediger verloor dinsdag in Inchon van Denemarken (2-0). De Fransen hadden met tenminste twee treffers verschil moeten winnen om in de race te blijven.
PSV-er Rommedahl bracht Denemarken na ruim twintig minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Tomasson maakte er na rust 2-0 van. Het was het vierde doelpunt van het toernooi van de bij Feyenoord vertrekkende aanvaller.
In de betreffende groep A gaat naast Denemarken ook Senegal door. De Afrikanen speelden gelijktijdig in Suwon gelijk tegen Uruguay, dat alleen nog bij winst was gebaat. Het werd 3-3. Senegal, dat eerder in het openingsduel al naam maakte door Frankrijk te verslaan, had aanvankelijk met 3-0 voor gestaan.