nieuws

Onenigheid over bezoek uitwedstrijden

juni 06-06-strooband.rm
ROTTERDAM - De supportervereniging van Feyenoord gaat bij de Rotterdamse club het verzoek indienen om haar handen af te trekken van kaartverkoop voor uitwedstrijden tegen clubs die niet aan de capaciteits-eis voldoen.
Twee jaar gelden bleek dat de verplichting voor de clubs in het betaalde voetbal om 10% van de stadioncapaciteit beschikbaar te stellen voor de bezoekende club niet haalbaar was. In overleg met de KNVB is er een compromis bereikt waarin onder meer opgenomen werd dat de clubs met meer dan 20.000 plaatsen minimaal 1600 kaarten ter beschikking moesten stellen.
Veel clubs hielden zich niet aan de gemaakte afspraken, waarna de KNVB met maatrgelen zou komen. Die riep een speciale werkgroep in het leven om de zaak te onderzoeken. Onder andere SC Heerenveen en FC Utrecht konden zich afgelopen maandag niet vinden in een voorstel van de Werkgroep Bezoekersvakken. In het voorstel was onder meer opgenomen dat de bestaande richtlijnen worden opgenomen in het Reglement Betaald Voetbal. Clubs die zich dan niet houden aan de richtlijnen lopen het gevaar voor de tuchtcommissie gedaagd te worden, zodat er dan wel sactie- maatregelen kunnen worden opgelegd.
De supportersvereniging van de Rotterdammers vindt dat het oorspronkelijke schema gehandhaafd moet blijven. Wanneer dit niet gebeurd zal men Feyenoord verzoeken om niet meer mee te werken aan de kaartverkoop voor uitwedstrijden. Ook wil men Feyenoord vragen geen supporters meer toe te laten van die clubs die de oorspronkelijke overeenkomst niet na leven. Tenslotte sluit men verdere acties niet uit.
Luister rechts naar Ton Strooband, Manager Supportersbeleid Feyenoord supportervereniging.