nieuws

Wrakingsverzoek in zweetvoetenzaak afgewezen

ROTTERDAM - Het wrakingsverzoek van de 39-jarige Rotterdammer T., bekend om zijn zweetvoeten, is vrijdag bij de Haagse rechtbank afgewezen. T. verzocht om een andere politierechter omdat hij de behandelende rechter niet objectief vond.
De Rotterdammer werd vorig jaar de toegang tot de bibliotheek van de Technische Universiteit Delft ontzegd, omdat de geur van zijn voeten de andere bezoekers misselijk maakte. Ondanks het verbod ging hij toch weer naar de bibliotheek en deed pontificaal zijn schoenen uit. Deze vorm van huisvredebreuk, die hem op een dagvaarding kwam te staan, baarde zoveel opzien dat zelfs enkele buitenlandse kranten er over berichtten.
Tijdens de zitting bij de politierechter deed de man wederom zijn schoenen uit, waarop de politierechter A. van Wesenbeeck hem sommeerde zijn schoeisel weer aan te trekken. Daarop diende de verdachte een wrakingsverzoek in omdat hij de politierechter niet objectief vond. Maar de wrakingskamer gaf de verdachte ongelijk, waardoor het proces -met schoenen aan - zal worden voortgezet.