nieuws

Single Van Hooijdonk succes in hitparade

ROTTERDAM - Het nummer 'Put your hands up for Pierre' over Feyenoord-voetballer Pierre van Hooijdonk staat deze week op de negende plaats van de Mega Top 100.
Het nummer van de Red & White Crowd is volgens hitdeskundige J. van Slooten de eerste Feyenoord-single sinds de jaren zeventig die in de toptien staat.
,,De jaren zeventig waren glorietijden voor Feyenoord wat voetbal betreft, er hebben toen twee platen over de Rotterdamse club in de hitlijsten gestaan. Het elftal van Feyenoord nam een hele LP op die het goed deed. Er verscheen ook een wedstrijdverslag op single. Dat werd een hit.''
Liedjes over voetbal doen het altijd goed, als het tenminste goed gaat met het voetbal, beweert Van Slooten. ,,Bij een WK of EK verschijnen er ongeveer dertig nummers, maar of ze een hit worden, hangt af van de prestaties op het veld.'' Dat er op dit moment maar twee liedjes over voetbal zijn verschenen, terwijl in Korea en Japan het WK vrijdag van start gaat, zegt genoeg. Naast 'Put your hands up for Pierre' is er het nummer van de groep Travassi dat 'Wat zijn we blij, want we zijn er niet bij' heet.
'Put your hands up for Pierre' stond vier jaar geleden ook in de Mega Top 100, maar toen heette het nog 'Put your hands up in the air'. Dat was een product van een paar Zwitsers die zichzelf de Black & White Brothers noemden.