nieuws

Mishandelde man helpt politie bij opsporing

ROTTERDAM - De 45-jarige Rotterdammer die begin dit jaar op straat zwaar werd mishandeld en daarop door de Rotterdamse politie werd genegeerd, heeft diezelfde politie nu zijn hulp aangeboden.
De man meent een van zijn belagers regelmatig in Rotterdam te zien. Hij wil de rechercheurs wel op zijn spoor zetten. Eerder liet de politie de man weten niet op zoek te gaan naar de daders, omdat ze daar geen tijd voor heeft.
De Rotterdammer lag acht dagen in het ziekenhuis nadat hij door een groep mannen om niets zwaar was mishandeld. De man had na het incident zijn hoop gevestigd op de Rotterdamse politie aangezien hij een beschrijving van een van de daders kon geven. Bovendien had hij na zijn afstraffing kunnen zien welk huis de groep binnenging.
Tot zijn schrik moest de Rotterdammer enige tijd geleden vernemen dat de politie wegens tijdgebrek niet achter de daders zou aangaan. Woedend nam hij een advocaat in de arm die voor hem een klacht tegen de politie indiende en justitie om heropening van de zaak vroeg.
Het Openbaar Ministerie (OM) is volgens de raadsman van het slachtoffer de afgelopen weken voortdurend bezig geweest de pers over deze zaak te woord te staan, maar heeft de betrokkenen nog niets laten weten. De advocaat verzoekt daarom hoofdofficier H. van Brummen in Rotterdam zich met de zaak te gaan bemoeien.