nieuws

Spits vroeger door Pinksterweekeinde

ROTTERDAM - De verwachte drukke spits vrijdag, in verband met de start van het pinksterweekeinde, is vroeg op gang gekomen. Volgens een woordvoerder van de verkeerscentrale TIC was het rond 11.00 uur al druk op de Nederlandse wegen.
Rond 15.00 uur stonde er 28 files met een gezamenlijke lengte van ongeveer 130 kilometer. De A16, richting Rotterdam, is rond 15.00 uur na een aanrijding afgesloten bij het knooppunt Zonzeel. Er staat inmiddels een file van zestien kilometer en het verkeer wordt omgeleid. Ook op de A2 en de A27 is het extreem druk.
De woordvoerder verwacht in de loop van de middagdag vooral problemenop de wegen naar het zuiden van het land en op de A12 richting Duitsland. Ook richting Zeeland kan het heel druk worden op de weg. Verkeer dat gebruik wil maken van de veerpont tussen Vlissingen en Breskens moet rekenen op een fikse wachttijd. Dit weekeinde gaan ongeveer 900.000 Nederlanders er een paar dagen tussenuit. Van hen verblijven er 675.000 in eigen land, zo maakte de ANWB eerder bekend. Ook worden veel buitenlanders in Nederland verwacht tijdens de pinksterdagen.