nieuws

Files op snelwegen door uitvaartstoet

ROTTERDAM - De uitvaartstoet van de vermoorde politicus Pim Fortuyn die van Rotterdam naar Velsen rijdt, veroorzaakte files op de snelwegen A13, A4 en A9.
Op de A13 stond een file van tien kilometer tussen Rotterdam Overschie en Delft Noord. Op de A4 ontstond een file van drie kilometer tussen Roelofarendsveen en Zoeterwoude/Rijndijk. Ook op de A9 was het bijzonder druk. De opstoppingen ontstonden omdat de KLPD de opritten naar de snelwegen tijdelijk afsloot bij het passeren van de rouwstoet.
Bij het brugrestaurant over de A4 bij Schiphol hadden zich enkele honderden mensen verzameld. Toen de stoet passeerde, gingen de mensen spontaan staan en applaudiseerden zij bij wijze van eerbetoon aan Pim Fortuyn. Ook stonden automobilisten stil langs de kant van de weg om de laatste eer te bewijzen.
Volgens een woordvoerder van de KLPD stonden bij de A4 ook honderden belangstellenden op de vluchtstrook. Tot nu toe hebben zich volgens de zegsman geen incidenten voorgedaan. Bij begraafplaats Westerveld in Driehuis stonden rond half vier al honderden geïnteresseerden.