nieuws

Centrum Rotterdam ook donderdag afgesloten

ROTTERDAM - Winkelstraten in het centrum van Rotterdam zijn ook donderdag nog de hele dag dicht gebleven. De winkelgebieden werden woensdagavond met hekken afgesloten toen het erop leek dat Feyenoord de UEFA Cup-finale zou gaan winnen.
Tot de afsluiting was besloten nog voor de moord op Pim Fortuyn, om grootschalige vernielingen en plunderingen zoals die drie jaar geleden na het kampioensfeest van Feyenoord plaatsvonden, te voorkomen. Ondanks het feit dat na de moordaanslag werd besloten tot het afgelasten van een huldiging in het centrum, ging de afzetting door.
Die blijft ook donderdag nog de hele dag staan. Politie en gemeente waren bang dat er ondanks de afgelasting van de huldiging toch veel mensen naar het centrum zouden komen, en wilden eventuele problemen voorkomen.
Het Stadhuisplein en de daaraan gelegen cafés zijn gewoon open. Nogal wat mensen genoten donderdag - in een Feyenoord-shirt - van het mooie weer en een biertje. Veel mensen hebben bloemen bij zich die ze neerleggen bij het stadhuis voor de overleden Fortuyn. Het is verder rustig in de stad.