nieuws

Centrum Rotterdam loopt vol

ROTTERDAM - Rond drie uur woensdagmiddag liep het centrum van Rotterdam vol met Feyenoord-supporters.
De afgeschermde terrassen van de cafés aan het Stadhuisplein zijn rood-wit gekleurd. Binnen de hekken bevinden zich enkele duizenden mensen. Het Stadhuisplein is ook in zijn geheel afgeschermd van Coolsingel en Lijnbaan. Alleen aan de Coolsingelkant kunnen mensen erin, en alleen aan de Lijnbaankant kunnen zij eruit. Portiers en politie staan bij de hekken. Binnen deze hekken zijn ook de terrassen afgeschermd. Alleen daar mag alcohol worden gebruikt. Iedereen die buiten de terassen met een biertje loopt, raakt het onverbiddellijk kwijt.
Het feestterrein op het Schouwburgplein is nog matig bezet. Het zogenoemde plaza werd daarheen verplaatst na de moord op Pim Fortuyn. Oorspronkelijk zou het plaza worden ingericht op de Coolsingel maar die is onder andere wegens de herdenking van Fortuyn in het stadhuis, en de opening van een condoleanceregister, niet in gebruik voor de feestelijkheden.
Bij Ahoy', waar de supporters van Borussia worden opgevangen, arriveerden om half vier de eerste veertien bussen met Borussia-aanhangers. De Duitse supporters scandeerden 'Pim Fortuyn, Pim Fortuyn' toen zij uit de bus stapten. De Duitsers worden in Ahoy' vermaakt tot de UEFA Cup-finale in De Kuip begint.