nieuws

Eventuele huldiging 9 mei op Coolsingel

ROTTERDAM - Als Feyenoord woensdag 8 mei de UEFA-cupfinale wint, wordt de club de dag erna om twee uur 's middag gehuldigd. Dat zal gebeuren op het stadhuis aan de Coolsingel.
Om de wedstrijd en een eventuele huldiging in goede banen te leiden, is een groot aantal maatregelen getroffen. Wat die maatregelen zijn, wordt pas vrijdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie van burgemeester Opstelten,

hoofdofficier van justitie H. van Brummen en plaatsvervangend korpschef C. Ottevanger. Dan wordt ook meteen bekend wat Rotterdam doet rondom de bekerfinale tussen Ajax en FC Utrecht op zondag 12 mei.
Dat de maatregelen ingrijpend zullen zijn, is al duidelijk. Rotterdam wil op 8 mei geen ontmoetingen tussen Feyenoord-aanhangers en fans van Borussia Dortmund. Het centrum van de stad is voor de Rotterdammers, en de Duitse supporters zullen worden opgevangen in Ahoy' op de zuidelijke oever van de Maas.
De Maasstad wil op hemelvaartsdag geen herhaling van de rellen en daaropvolgende plunderingen na de kampioenshuldigingen van Feyenoord in 1999 en 1993. Die beide huldigingen waren aan het begin van de avond. Wat er precies gaat gebeuren in de binnenstad wordt vrijdag duidelijk, maar vrijwel zeker lijkt in ieder geval een totale afsluiting van het winkelgebied rondom de Lijnbaan.
Op 12 mei moet Rotterdam de Ajax-supporters en FC Utrecht-aanhangers uit elkaar houden. En bovendien moeten Feyenoord-fans uit de buurt van beide andere supportersgroepen gehouden worden.